2 ägg
2.5 dl socker
4 msk kakao (tips på kakao)
2 tsk vaniljsocker
100g smör
1 dl mjöl
1/2 tsk salt
Sätt ugnen på 175 grader
- Smält smöret i en kastrull
- Vispa ägg och socker tills det blir poröst
- Blanda samman med resten av ingredienserna, obs blanda försiktigt annars blir smeten luftig och kladdkakan torr.
- Häll ner smeten i en brödad form
- Grädda i 15-20 minuter beroende på hur kladdig kladdkaka du vill ha.
- Låt svalna och servera med grädde eller glass
...
Denna måste du prova, se till att vispa äggen och sockret riktigt poröst och bara vänd i resten av sakerna.
TIPS, skulle den råka stå inne för länge, slå på en skvätt mjölk uppe på direkt när den kommit ut ur ugnen. MEN bara en liten skvätt så de täcker den mesta ytan och kan sjunka in och inte synas.
Smaklig efterrätt, servera med grädde eller glass. Eller glass och hallonsås (varm) .
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar